Despre fenomenul Plahotniuc

Sărăcia e în fiecare din noi. Într-atât de săraci suntem, încât nicio religie nu ne mai vindecă rănile lumii interioare. Și, tocmai din acest motiv s-a dezvoltat fenomenul Plahotniuc în Republica Moldova. Acest spactaculos fenomen se datorează felului în care privim lucrurile. Și, știți de ce Plahotniuc a ajus să conducă o țară? Vă spun eu de ce. E ceva legat de aspectul fizic al omului.
O mare parte din oamenii înalți sunt nevoiți să-i privească de sus în jos pe cei scunzi. Respectiv, acești oameni înalți vor diminua dorința de a zbura spre orizonturi îndepărtate, deoarece în momentul în care privești în jos nu prea ai cum să vezi orizontul. Iar cei scunzi, deopotrivă, o să-și dorească să se contopească cu orizontul lumii interioare, deoarece privirea lor orientată spre cei înalți le dă posibilitatea să vadă nu doar orizontul cunoașterii, dar și cerul scăldat în culori. Tocmai din aceste considerente Phahotniuc a ajuns într-atât de departe.
Iar dacă e să vorbesc de problema societății, care derivă din fenomenul Plahotniuc, aș accentua faptul că mult stimatul Plahotniuc nu prea vorbește cu oameni mai scunzi decât dânsul, altminteri ar vedea felul în care mor furnicile de foame. Aspirațiile lui au o bază psihologică într-atât de temeinică, încât și-ar dori să creeze o Elveție din Republica Moldova. Și, furnicilor nu le rămâne decât să spere că oamenii de genul lui Plahotniuc sunt suficient de needucați, pentru a face cât mai multe fărâmături, în momentul în care mănâncă din pâinea poporului.
P.S. Înțeleg că e frumos a face o Elveție din Republica Moldova, dar să nu uităm că solul e fertil datorită furnicilor și grâul e rodnic datorită fertilității solului.

Comentarii

  1. Plahotniuc într-adevăr e un fenomen, el există, și acest lucru nu trebuie de neglijat. Este o persoană ce și-a creat singură viața și averea. De aceea un val de dușmani îl păzesc la fiecare pas, și îi așteaptă greșeala. Dar aceasta nu va fi niciodată, deoarece o dată ce ți-ai stabilit o cale, o continui. Iată așa și Plahotniuc, el pe lîngă imperiul lui mai construiește și un stat, nu sărac, nu sîntem noi chiar așa săraci, contruiește un stat unde să încerce ca fiecare să-i urmeze calea, că fără concurență e imposibil de dezvoltat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sărăcia e în fiecare din noi. Într-atât de săraci suntem, încât nicio religie nu ne mai vindecă rănile lumii interioare.Are dreptate aici caci îprimu rind schimbarea vine de la noi apoi de la cei de sus,nu trebuie sa dam vina pe unul sau pe altul noi singri am ales cine sa ne conduca si daca o sa dam vina pe Plahotniuc no sa schimbe nimic nici chear linistea sufleteasca no sa o linistim ,Plahotniuc nu a deșinut functii publice el a inceput ca fiecare om de la 0 sa fie el in fruntea țarii daca sincer mas bucura caci el are capacitatile necesare acestui om in place munca si cred ca daca va atige o functia o sa faca lucru bun , nu ca lepadaturile acestea de Țopi care stau ascunși in germania si nu mai rau sa vire in oameni stiu .

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Merită să-ți înșeli iubitul?

Cărui fapt se datorează replica femeii „tu ești bărbatul”?

De ce bărbatul își dorește o fată cuminte?