Cum scăpăm de timiditate?


Un mare filozof spunea că timiditatea este o voce de leu orientată spre interiorul omului. Deci, e clar lucru că omul timid s-a născut să fie personalitate.

A fi personalitate înseamnă întâi de toate a exterioriza această voce de leu. Cum o putem face? Unii se exprimă prin poezie, alţii prin pictură, muzică, lupte marţiale etc. Important este ca surplusul de energie din interiorul nostru să capete un sens constructiv. Cu alte cuvinte, valoarea din interiorul nostru ar trebui să coincidă cu valoarea pe care o avem în societate.

Un alt criteriu de bază constă în a alege cu acurateţe oamenii pe care ni-i dorim lângă noi. Deseori se întâmplă să avem în preajmă oameni pozitivi, dar care ne storc de energia creatoare. Din acest considerent rămânem în umbra existenţei şi nu avem o cale întru a ne afirma.

Există oameni reci la suflet şi oameni cu sufletul fierbinte. Pentru a ne putea afirma este bine a fi capabili să luăm din căldura celor fierbinţi şi a oferi energie celor reci. Se va stabili un echilibru energetic în interiorul nostru şi vom socializa cu oricine.

Ne dăm seama că suntem reci atunci când venele da la mâini nu se văd. Suntem palizi şi indiferenţa e în fiecare celulă din noi.

Ne dăm seama că suntem fierbinţi atunci când venele sunt pronunţate. Luăm totul la inimă şi nu găsim cuvintele potrivite pentru a ne exprima.

Să fie mai clar, există oameni care au calităţile apei şi oameni care au calităţile focului. Timizii se încadrează în categoria oamenilor care au calităţile focului. Pentru ei este important a bea cât mai multă apă, a respira cât mai adânc şi a înţelege oamenii din priviri. 

Scăpăm de timiditate prin exprimare, prin dorinţa de a dărui fără a dori ceva în schimb. Sau, prin egoism. În asemenea caz vom intra în categoria celor reci.

Comentarii

  1. Un mod original de a exprima ceea ce simti si ceea ce gandesti,de a-ti indrepta vocea cugetului si a sufletului spre atentia publicului,iar pentru acest mod de a te afirma si de a-ti exprima sentimentele,te felicit si iti doresc succes pe mai departe.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Merită să-ți înșeli iubitul?

Cărui fapt se datorează replica femeii „tu ești bărbatul”?

De ce bărbatul își dorește o fată cuminte?