Nu trăim niciodată ceea ce nu trăim la timp?

Spunea Octavian Paler că ceea ce nu trăim la timp, nu mai trăim niciodată. Oare să aibă dreptate? Și cum e să trăiești la timp? Ce-o fi timpul și prin ce se definește faptul că trăim?
A trăi la timp însemnă să iei de la viață tot ce e benefic și ca o pisicuță să treci peste obstacole. Timpul o fi însemnând durata a ceva ce se întâmplă în mod repetat. Am douăzeci și trei de ani, deoarece de douăzeci și trei de ori s-a întâmplat să admir căderea fulgilor, după o oarecare perioadă de timp de căldură. Timpul e întâi de toate o schimbare de la o stare la alta sau o schimbare de la o totalitate de stări la altă totalitate de stări. Totalitatea de stări ale verii este definită prin temperaturile ridicate. Totalitatea de stări ale iernii este definită prin temperaturi joase. A nu trăi la timp ar însemna să umblăm pe timp de vară în cojoc și pe timp de iarnă să ne bronzăm sub troienele iernii. A rămas să înțelegem ce înseamnă a trăi.
A trăi înseamnă a permite inimii să bată în ritm de libertate. Cine are a-mi spune ceva dacă umblu în cojoc pe timp de vară? În asemenea mod aș putea să-mi dezvolt rezistența la căldură și să devin un organism mult mai puternic. La fel de puternic aș putea deveni dacă o să-mi călesc organismul în timp ce aș încerca să mă bronzez sub nămeți. Ceea ce nu trăim la timp nu înseamnă a nu trăi niciodată, ci înseamnă a trăi în mod diferit și cu efect invers. Căci, viața e definită nu doar prin rațiunea de a coexista, dar și prin dorința de a fi diferit de mulțime.

Comentarii

  1. Imaginary coffee20 iunie 2017 la 18:43

    As spune, mai degraba, ca e vorba despre ceea ce pierdem odata cu timpul. Lucrurile, trairile, sansele pe care le ratam in speranta ca vor mai fi si altele sau cele pe langa care trecem fara sa le putem avea. Da, e vorba despre sansele pierdute!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Merită să-ți înșeli iubitul?

Cărui fapt se datorează replica femeii „tu ești bărbatul”?

De ce bărbatul își dorește o fată cuminte?